Ontdek. Groei. Verbind. Welkom op het Rubicon Summer Festival 2024

Datum: woensdag 3 juli 2024
Wat:
Hét ondernemersfestival in teken van persoonlijke & professionele groei.
Locatie: Gazon, de mooiste zomerbar van Gent.
Tijd: Van 10:00 's ochtends tot de sterren boven Gent schijnen.
Voor wie: 350 leden van de Rubicon, Better Growth, Ommetoer & 50 genodigde gasten.
lunch tablea smiling lady standingdinnertable

Hét festival voor persoonlijke en professionele groei

Over het Festival

Vergeet generieke en rumoerige keynotes in grote hallen.

In de prachtige setting van Gazon, te midden van weelderig groen en onder de open hemel, vindt dit jaar het Rubicon Summer Festival plaats.

Geen standaard netwerkevent, wel een zorgvuldig ge-designed programma met workshops, diepgang & muziek voor de ondernemer van vandaag. Hier gaan persoonlijke én professionele groei hand in hand.

netwerk met relevante
klankbord

Voor de ondernemer van de 21ste eeuw

Het festival is specifiek ontworpen voor de 350 ondernemers die lid zijn van Rubicon, Better Growth of Ommetoer in Vlaanderen, Amsterdam of Utrecht. Zij dragen allen kwetsbaarheid en diepgang hoog in het vaandel en begrijpen dat persoonlijke groei dé katalysator is voor hun ondernemerschap.

Voor een beperkte groep openen we ook de deuren: we nodigen 50 aspirant leden uit die willen genieten van deze dag en kennis willen maken met de Rubicon Family.

Kies uit meer dan 30 keynotes & workshops (!)

Met meer dan 30 (!) vooraanstaande experts verkennen we een breed scala aan onderwerpen - van de nieuwste trends in AI en de kracht van emotionele intelligentie tot de transformerende effecten van psychedelica en het omgaan met rouw.

Dit festival is een unieke kans om niet alleen te leren en te verbinden, maar ook om onverwachte perspectieven en nieuwe inzichten te verkennen.

ontwikkel
klankbord

Diepgaand verbinden met peers

Het Summer Festival gaat veel verder dan traditionele netwerkevenementen. Het biedt een veilige haven voor reflectie, leren en échte connecties.

Hoewel we meer dan 300 gasten verwelkomen, zal de focus liggen op jouw diepgaande connectie met enkele relevante peers.Of je nu op zoek bent naar een inspirerende dag, te verbinden met gelijkgestemden aan het kampvuur of simpelweg te feesten, hier kan het allemaal.

Exclusief voor leden van de Rubicon Family

Als lid van Rubicon, Better Growth of Ommetoer geniet je gratis toegang tot het Summer Festival, als onderdeel van jouw Membership.

Voor de avontuurlijke niet-leden bieden we de mogelijkheid om op uitnodiging deel te nemen, zodat ook jij deze unieke ervaring niet hoeft te missen. De ideale manier om kennis te maken met de leden van onze communities.

ontwikkel

Meet the Speakers

Deze fantastische bende staat klaar om het beste van zichzelf te geven tijdens hun keynotes en workshops.
More to be announced soon! 👀

De Superkracht van Slaap
Aisha Cortoos

Aisha Cortoos is klinisch psycholoog, psychotherapeut en doctor in de psychologie.

Haar missie en passie is om wetenschappelijke informatie op een verstaanbare en toepasbare wijze over te brengen naar het grote publiek zodat iedereen op de juiste manier zelfleiderschap kan tonen.

Haar superkracht is complexe materies op een bijzonder heldere en toegankelijke manier over te brengen, waar je als toehoorder meteen mee aan de slag kan gaan.

Ondernemen & Relaties
Frans Van Laere & Mirjam Koudijzer

Mirjam & Frans zijn bijzonder ervaren coaches die gepassioneerd zijn door liefde.

Ze geloven dat koppels tegenwoordig ontzettend veel uitdaging ervaren in hun relatie, én dat de liefde daardoor vaak onder druk komt te staan.

Ze zien ook een wereld waarin mensen daardoor onnodig uit elkaar groeien of elkaar verliezen in de strijd om succesvol te ondernemen en een fijn leven uit te bouwen.

Tijdens deze workshop ontdek je hoe je de liefde levend houdt in je relatie - ook wanneer je nog een àndere liefde hebt, nl. je onderneming.

Psychedelics
Greg Carrette

Naast coach bij Rubicon is Greg de bezieler van True Nature.

True Nature organiseert psychedelische retreats voor ondernemers en bedrijfsleiders. Magische paddenstoelen, ademwerk, koudbaden en yoga worden ingezet om professionele en persoonlijke doorbraken te realiseren bij de deelnemers.

De retreats worden mede begeleid door medisch personeel om een zo veilig mogelijk kader te creëren.

Verbindend Communiceren bij kritiek
Heinrike Bergmans

Heinrike Bergmans is een transformatie gids voor changemakers van deze tijd. Transformatie vraagt om aanwezig te zijn in het oog van de storm en te surfen op de golven van verandering.

Met bijna 25 jaar ervaring in lichaamswerk en coaching, gidst zij door inzicht te geven in de mechanismen van lichaamswijsheid.

Als sparringspartner traint en verfijnt zij de capaciteitsopbouw in changemakers zodat zij in het spanningsveld tussen transformatie en weerstand écht aanwezig zijn.

Co-Founder conflicten
Iris Gündel

Als de grondlegger van de Prediation® methodiek, benadrukt Iris Gündel de noodzaak van vernieuwing in samenwerking. Haar aanpak is gericht op preventief afspraken maken en relatiegericht contracteren.

Met haar expertise streeft Iris ernaar om ondernemers en organisaties te helpen bij het verbeteren van hun samenwerkingsdynamiek en het creëren van waarde op lange termijn.

Iris is de oprichter en eigenaar van Voorkans en Voorkans Academy, waar alles draait om het nieuwe samenwerken.

Van Marketeer naar Begrafenisondernemer
Isabelle Dumortier

"Een pad dat niet alleen mijn carrière, maar ook mijn kijk op verandering, leven & dood transformeerde.

Deze presentatie belicht de waardevolle lessen die ik heb geleerd over het vinden en durven volgen van mijn roeping.

Daarnaast verkennen we onder andere hoe marketing & innovatieprincipes verrassend nuttig blijken in het respectvol vernieuwen van de uitvaartbranche, een sector omhuld door taboe. Ik deel inzichten uit de kracht van storytelling en klantbeleving, en hoe deze bijdragen aan een betekenisvolle verandering in hoe we omgaan met de dood."

Ondernemersopstellingen
Jozefien De Feyter

Jozefien De Feyter: een sprankelende kracht in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Als veelzijdige senior coach en trainer, auteur en gepassioneerde muziekliefhebber streeft ze naar diepgang in alles wat ze doet.

Met een schat aan ervaring in voice dialogue facilitation, systemisch coachen en opstellingen, is Jozefien een bekwame gids op het pad van zelfontdekking en groei. Haar aanpak is doordrenkt met empathie, creativiteit en een diepgaand begrip van menselijke emoties en relaties.

Zelfzorg anno 2024
Laura du Bois

Laura is als lichaamsgericht therapeut ontzettend gepassioneerd door alles wat mens-zijn en persoonlijke ontwikkeling is. Haar werk kenmerkt zich door tegelijkertijd zacht, krachtig en doortastend te zijn.

Ademwerk is een van haar favoriete methodes om even onder de radar door te vliegen en ruimte te maken voor dat wat hier en nu nodig is om stevig te kunnen (blijven) staan.

Wees welkom om ademwerk mee te komen proberen en te ontdekken wat jou lichaam je te vertellen heeft.

Organisatieopstellingen
Leen Van Breedam

Leen Van Breedam is een experte Organisatieontwikkeling en Change Management. Ze richtte het bedrijf 'Kudoz' op om accountants, notarissen en advocaten, maar ook andere KMO’s te begeleiden bij het efficiënter, beter en gelukkiger leiden van hun organisatie.

In deze workshop leer je hoe (complexe) organisatievraagstukken kunnen worden onderzocht vanuit systemisch perspectief.

Een gekende tool vanuit het systemisch coachen zijn organisatieopstellingen. Je krijgt inzicht in de systemische dynamieken die ten grondslag liggen aan deze vraagstukken en leert hoe je deze met een opstelling kunt herstellen, of hoe je er dieper inzicht kan in krijgen.

Rouw
Manu Keirse

Prof. Manu Keirse is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU. Leuven en emeritus hoogleraar deeltijds aan de Benelux-universiteit te Eindhoven. Van 1999 tot 2003 was hij Kabinetschef van de Minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu.

Voorheen werkte hij als klinisch psycholoog in een psychiatrisch ziekenhuis, in de directie van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven als Directeur Patiëntenbegeleiding, en 10 jaar als algemeen directeur - bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis te Leuven.

In 2018 ontving hij een ereteken van de Vlaamse Regering omdat hij de man is die Vlaanderen leerde rouwen.

Leaving a Legacy
Marieke Harderwijk

Marieke Harderwijk werkt sinds 2012 met de Scaling up-methodiek en heeft gewerkt voor diverse scaleups. Marieke is mede-aandeelhouder en CEO van Scaleup Impact.

Met Scaleup Impact begeleiden zij ambitieuze impact ondernemers en hun team met het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf door praktische educatieve programma’s. Zodat ze bevlogen samenwerken aan het allerbelangrijkste.

"Wij geloven dat impact ondernemers de vonken zijn voor verandering. Samen bouwen we aan de nieuwe norm voor succesvol ondernemen. Toekomstbestendige bedrijven die profit, purpose en people in dynamisch evenwicht brengen."

Geluk & Psychologie
Michael Vlerick

Michael is wetenschapsfilosoof verbonden aan de universiteit van Tilburg. In zijn werk past hij de evolutieleer toe op belangrijke filosofische domeinen, zoals kennis, de samenleving en geluk.

Michael wilt filosofie toegankelijk maken voor een breed publiek en hoopt hiermee bij te dragen tot een gelukkigere en harmonieuzere samenleving.

Michael tackelt onder andere de vragen: Waarom blijft kritiek langer hangen dan een compliment? Waarom bedenken we talloze doemscenario'svoor de toekomst Waarom zijn we niet gelukkiger, ook niet als we daar objectief gezien alle reden toe hebben?

Grip op je cijfers
Nicholas De Nil

'Boekhouders zijn meestal heel goed in het correct verwerken van de cijfers, wij helpen hen om die ook begrijpbaar uit te leggen aan ondernemers, aan de hand van heldere rapporten met grafische ondersteuning.'

Nicholas De Nil is met Bizzcontrol op één missie: om elke ondernemer de tools te geven om inzicht te krijgen in hun cijfers. Daarvoor bouwde zijn team een tool die jouw boekhouder in staat stelt om jouw cijfers niet alleen te begrijpen, maar ook inzichtelijk en actionable te maken.

Leaving a Legacy
Pieter van Osch

Pieter van Osch is tech-ondernemer sinds 1986 en gecertificeerd Scaling up-coach sinds 2008. Pieter is oprichter en mede-aandeelhouder van Scaleup Impact.

Met Scaleup Impact begeleiden zij ambitieuze impact ondernemers en hun team met het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf door praktische educatieve programma’s. Zodat ze bevlogen samenwerken aan het allerbelangrijkste.

"Wij geloven dat impact ondernemers de vonken zijn voor verandering. Samen bouwen we aan de nieuwe norm voor succesvol ondernemen. Toekomstbestendige bedrijven die profit, purpose en people in dynamisch evenwicht brengen."

My Bitcoin Story
Sander Wuyts

Sander is bio-ingenieur en haalde in januari 2018 plots het wereldnieuws met onder andere features op de BBC (VK), Vice (VS) en de Oekraïense TV.

Hij was er als eerste in geslaagd om een 3-jarige puzzel op te lossen door een Bitcoin uit DNA te halen.

Een unieke ervaring die zijn carrière lanceerde en hem heel wat lessen van ondernemerschap leerde.

Is Crossing The Rubicon Topsport?
Servaas Bingé

Dokter Servaas studeerde huisartsgeneeskunde, spoedgeneeskunde, sportgeneeskunde en functionele geneeskunde. Vandaag is hij lifestyle-arts en sportarts, auteur, spreker en ondernemer.

Hij werkte jarenlang als ploegarts met enkele van de grote kampioenen van het wegwielrennen. Als ondernemer is hij actief als co-founder van Leadlife, hét gezondheidsdashboard van de toekomst.

Een goede coach maakt zichzelf overbodig. Dat wil Dokter Servaas ook als arts doen: Met zijn (e)boeken maakte hij intussen al vele tienduizenden mensen wegwijs in de zaken die we zélf in de hand hebben.

Spreken met impact
Stefanie Van Moen

Als sprekercoach en communicatietrainer is Stefanie een hefboom voor mensen die iets te vertellen hebben in deze wereld.

‘Find your voice and inspire others to find theirs.' Op die manier groeien we duurzaam en exponentieel naar een wereld gevuld met authentieke verhalen, gebracht door boeiende mensen.

Haar passie voor die mooie stemmen en straffe verhalen vertaalde ze intussen in 2 boeken en als gepassioneerd TEDx speaker coach.

Breathwork & Somatics
Steven Ebbers

Steven is een gekwalificeerde Breathwork Facilitator, een door de International Coaching Federation (ICF) erkende Coach en heeft een achtergrond in klinische psychologie (MSc).

Hij werkt momenteel als Breathwork en Somatic therapeut in Londen en biedt zowel 1:1 als groepssessies aan.

Daarnaast is hij professioneel atleet geweest en heeft hij vele jaren gewerkt in en voor bedrijven die werken op het gebied van welzijn en persoonlijke ontwikkeling.‍

Sales EQ
Thierry D'haenens

Thierry, oprichter van onze 2de community Better Growth, krijgt tonnen energie van community, marketing & sales.

Vraag hem alles over het brengen van je verhaal tot bij je doelgroep met de laatste nieuwe strategieën en tools.

Artificial Intelligence
Xander Steenbrugge

ChatGPT, wie is Xander Steenbrugge?

"Xander Steenbrugge is een Belgische onderzoeker op het gebied van machine learning en een generatieve kunstenaar. Hij specialiseerde zich via zijn masterthesis over brein-computer interfaces en was later hoofd van de toegepaste onderzoeksafdeling bij ML6, een Belgisch AI-bedrijf.

Nu werkt hij als onafhankelijk onderzoeker, voornamelijk gericht op generatieve media, en ontwikkelt hij hulpmiddelen die creatieve expressie en samenwerking tussen mensen en machines bevorderen. Steenbrugge is ook een spreker en heeft een YouTube-kanaal waarop hij machine learning onderwerpen bespreekt om complexe AI-concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek."

Schrijf je in

Rubicon Festival 2024

Zien we jou ook op het mooiste Festival van deze zomer?
We beloven je een dag vol inspiratie, verwondering, en warme connecties. Tot dan!
Vraag je uitnodiging aan