Review

In gesprek met Arnaud Deveugle: “Eigenlijk is niets wat je gelooft, waar. Je kent altijd maar een stukje van de puzzel”

Nicolas De Coster
June 13, 2022
11 mins read

Arnaud Deveugle timmerde naarstig aan een bloeiende loopbaan, tot hij in een burn-out belandde. Het dwong de jonge ingenieur om over zijn leven na te denken, wat hem inspireerde het carrièreplatform karamel op te richten – vernoemd naar het tot de verbeelding sprekende Karmelgebergte, niet de zoetigheid – waar hij passief werkzoekenden mee target. Door zijn ervaringen als founder, en dankzij de klankbordsessies bij Rubicon, ontdekte hij de kunst van dingen loslaten, waarom je eigenlijk niks weet en hoe je kan groeien als ondernemer.

  Arnaud Deveugle, oprichter van het carrièreplatform karamel en Rubiconlid
“Ik wist niet wat ik wilde”

“Ik studeerde af als Burgerlijk Ingenieur, waardoor ik nooit heb moeten zoeken naar jobopportuniteiten”, vertelt Arnaud. “Ik stond daarom te weinig stil bij welke job en bedrijf bij mij pasten. Cru gezegd koos ik altijd voor het geld. Toen ik in een bedrijf terecht kwam waar ik me niet achter de missie kon scharen, geen klik had met het team en dan ook nog eens met een micromanager te maken had, kreeg ik amper zes maanden later een burn-out. Ik heb daar een jaar van moeten bekomen – de eerste maanden sliep ik 20 uur per dag.”

“Het is toen dat ik me echt verdiept heb in assessments. Op het einde had ik letterlijk een bundeltje over mezelf: dit is Arnaud. Waarna ik geen werk meer vond, omdat ik nu té goed wist wie ik was en wat ik wilde. Ik was niet zomaar meer in eender welk hokje te duwen. Moeilijk te begrijpen voor de recruiters die tegenover mij zaten.”

Die ervaringen inspireren de ondernemer om een volledig nieuw concept uit de grond te stampen: karamel. “Met karamel bouwden we een carrièreplatform voor passief werkzoekenden. Dat zijn mensen die pas van job willen veranderen als ze zich significant kunnen verbeteren. Wist je dat amper 15 procent van sollicitanten actief op zoek zijn? De rest vormt dus de passieve groep. Daarom ontwikkelden we een platform gericht op die laatste.”

“Op karamel kan je jezelf ook beter leren kennen dankzij de assessments en tools die we daar aanbieden. Al die data verzamelen we in jouw persoonlijke datakluis, waarvoor we samenwerken met SOLID”, duidt de founder.

“Het zijn trouwens ook de bedrijven die solliciteren bij de werkzoekende, en niet omgekeerd. Die kan er dan voor kiezen hun data te delen met de organisatie in kwestie. Een uniek sollicitatieproces. De eerste reactie die ik vaak krijg als ik vertel over karamel, is: ‘Hoe kan het dat dit nog niet bestond?’ Dan weet je dat het goed zit.”

“Als ik er nu op terugkijk, is die burn-out zeker een trigger geweest”, besluit Arnaud. “Maar als het die burn-out niet was geweest, had ik wel een ander aha-moment gehad. Dat weet ik, omdat je onbewust altijd wil toegroeien naar je ware zelf.”

Ook jouw blinde vlekken blootleggen en groeien als ondernemer?

Bij Rubicon creëren we een tweede thuis voor ondernemers, waar kwetsbaarheid centraal staat. We gaan samen op zoek naar de kernvraag die jij op dat moment moet beantwoorden, om een leven te creëren waar je oprecht fier op bent. Laat je gegevens hier achter en we nodigen je na een korte kennismaking uit voor een proefsessie! Geheel vrijblijvend.

Doe de Rubicon zelftest

TEST: Ondernemer van de 21e eeuw

Hoe sterk sta jij in je schoenen als ondernemer in de 21e eeuw? Neem 2 minuten de tijd om deze zelftest in te vullen en krijg toegang tot persoonlijke tips van 200 andere ondernemers.
Doe de test