OVER ONS

Rubicon is de enige internationale netwerkorganisatie die tot de kern gaat, waar diepe connecties gelegd worden, en persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

Ondernemerschap is de beste manier om de wereld te veranderen. Daar zijn we het allemaal over eens. Maar de traditionele denkwijze over “succesvol ondernemen” is enorm gedateerd.

Een ondernemer van de 21e eeuw meet succes namelijk niet meer enkel aan omzet & winst, maar vooral aan de persoonlijke groei en de waarde van het netwerk.

We zijn ervan overtuigd dat uitzonderlijke verhalen worden geschreven wanneer pioniers samenwerken om hun doelen te definiëren en bereiken, elkaar uitdagen, zelfinzicht verwerven, de juiste vragen leren stellen en samen groeien binnen een veilige en vertrouwelijke omgeving.

Meet our amazing members

92% vindt "vrijheid" en "ervaringen" het allerbelangrijkste

39% is vrouw

81% heeft personeel in dienst

24% is solo-founder

86% is tussen 30 en 45 jaar

1% heeft (bijna) unicorn status

100% zou je uitnodigen op een BBQ bij jou thuis.

Waarden waar we naar leven

Niet jouw cheerleaders

Daar heb je niets aan. We zijn daarentegen challengers, rebellen, kritikasters. Maar altijd vanuit een milde, integere, oprechte plaats en telkens met jouw én onze groei als hoger doel.

Levensgenieters

Het leven heeft naast de chaos & madness van het ondernemen, ook nog zoveel moois te bieden. Let’s enjoy it together.

Transparantie & kwetsbaarheid voorop

Mogelijks het allerbelangrijkste motto bij Rubicon: we zien kwetsbaarheid écht als een superkracht. So get ready to open up!

Open minded & welcoming van aard

We ontvangen nieuwe mensen, inzichten, afwijkende opinies en non-conventionele topics met open mind, en open armen.

Meet the Rubicon Team

Experts

expert
Greg Carrette
Greg is coach en psychotherapeut in opleiding en begeleidt voor onze leden klankbordsessies en specifieke community workshops. Als ex-McKinsey consultant and VP HR is hij gespecialiseerd in leiderschapsuitdagingen. Ook heeft hij zich bijgeschoold in Wim Hof workshops waarbij ademhaling en koudetraining centraal staan.
expert
Tom Dewachter
Tom bouwt al jaren aan een diepere connectie tussen werkgevers en werknemers. Niet alleen als zaakvoerder die zelf teams aanstuurt, maar ook als mentor van ondernemers die de transitie naar werkgever en dus leider best wel pittig vinden. Verwacht je bij hem aan confronterende vragen die je persoonlijke groei gevoelig versnellen.
expert
Aisha Cortoos
Aisha is doctor in de psychologie en gaf haar veilige job in het slaaplabo van het UZ Brussel op om als zelfstandige te beginnen. Vandaag bundelt ze haar psychotherapeutische kwaliteiten en onderzoeksmindset en vertaalt ze deze naar de behoeften en uitdagingen van ondernemers. In haar vrije tijd vind je haar met haar neus in een fantasy boek en mee knikkend op alle mogelijke muzieknoten, van Metallica tot Ludovico Einaudi.
expert
Bram Meurs
Topsporter met Nederlandse roots en auteur van 3 boeken, so far. Stelt onverwachte vragen die soms confronterend zijn maar steeds met een goed gevoel voor humor gebracht worden. Houdt ervan om dingen zo simpel mogelijk uit te leggen. Zijn leuze: "De meest succesvolle persoon is niet degene met de meeste vaardigheden, maar degene die deze vaardigheden onder alle omstandigheden weet toe te passen."

Begeleiders

Deze fantastische equipe begeleidt je met plezier in je uitdagingen of bij praktische vragen.

expert
Mathias Lamiroy
Verslaafd aan ondernemerschap, het stellen van krachtige vragen en het testen van absurde persoonlijke groei technieken op zichzelf. Ervaarde tijdens het in de markt zetten van verschillende bedrijven hoe vreselijk eenzaam deze rollercoaster kan zijn. Kijkt graag samen met zijn 2 kleuters naar dagelijkse kost.
expert
Nicolas De Coster
Een onuitputbare fascinatie voor fysieke en mentale performance, dat is Nicolas. Daarnaast focust hij ook op Community & Content bij Rubicon. Hoe zijn ideale zondag eruit ziet: een gezelschapsspel, een goed boek en genieten van rust en quality time met zijn gezin: Kaori, dochtertje Philippa en binnenkort een zusje erbij.
expert
Stefaan Bonte
Ontdekte tijdens zijn ondernemers-carrière dat hij tonnen energie haalt uit het samenbrengen van mensen. Met zijn business book club (EBBC) zette hij de eerste stap in het bouwen van hechte communities, een traject dat hem uiteindelijk tot Rubicon bracht. Vandaag bouwt hij Rubicon Amsterdam uit en praat intussen met een gek Gents-Antwerps-Amsterdams accent.
expert
Kaori Boel
Gewapend met een sterk oog voor detail en een luisterend oor, zorgt Kaori ervoor dat ervaring de verwachtingen overstijgt. Getraind door een lifetime in hospitality houdt ze het team scherp om overal de puntjes op de ‘i’ te zetten. Fiere mama van Philippa, James 🌴 en Penelope.
expert
Delphine De Clercq
Delphine heeft een stevige rugzak gevuld met ervaring in event management, administratie en M&A trajecten begeleiden van due diligence tot integratie in het nieuwe bedrijf. Reizen doet ze steevast met zowel hoofd en hart: hiken in de natuur, weg van drukte, waar ze zichzelf kan tegenkomen, gecombineerd met cultuur opsnuiven, terrasjes doen en heerlijk nieuw terrein ontdekken.

Geprikkeld?

Wil je ons team vervoegen of met ons samenwerken?